Objev v sobě výtvarné vlohy..

 

Tenhle článek jsem našla na stránce slecna.info samozřejmě, že nemám ráda kopírování, ale tenhle a pár dalších článků z jejich stránek se mi velmi líbil. Proto vám ho zde dávám.

Když jsi byla malá, nebylo dne, kdy by se ti do rukou nedostaly pastelky, voskovky, štětec s barvami nebo minimálně fixy. Kreslení jsi milovala – možná nevědomky jsi prostřednictvím něj zachycovala své fantazie, přání i skryté touhy. Snila jsi tak o životě v princeznovských šatech nebo louce plné barevného kvítí, nad kterou nikdy nezapadá slunce. Když jsi byla smutná nebo nemocná, papír a něco na psaní ti vždycky zvedly náladu. Postupně se ale pastelky z tvého světa začaly vytrácet. Tak schválně, kdy naposledy jsi něco nakreslila? Diagram ve fyzice?

Tenhle článek krásně popisuje to, že už když jsme byli malí tak jsme naše pocity vkládali a ukazovali v kreslení, modelování a dalších kreativních aktivitách. Bohužel už to neděláme jako kdysi (není čas). Tím vám chci jen říct a trochu vás i popostrčit, že je to velmi dobrá terapie pro duši a kdo ví? Třeba vytvoříte nějaké úžasné dílo, na které budete pyšní a lidé vám ho budou chválit.

Je spoustu metod jak své pocity vydat kreativně, už jsem zmiňovala kresbu, ale nemusí to být jen o papíru a tužce. Třeba kreslení pomocí vosku je fajn nebo pointilismus (kreslení pomocí tečkování), modelování nejen z keramiky, ale i z různých modelovacích hmot (které se dají koupit v papirnictví), pletení náramků nebo dokonce i ve vaření můžete být velmi kreativní.

Je to pouze na vás, tak buďte nápadití a své výtvory mi posílejte nebo pište do komentů a já je pokud budete chtít zvěřejním v dalším článku nebo ve fotogalerii, kterou tu později možná přidám...

Komentáře

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Anketa

Líbí se ti tento článek?

Moc ne. 2 17%

Celkový počet hlasů: 12